UBL 2.0

UBL 2.0 is het bestandsformaat dat de Overheid heeft gekozen als standaard XML formaat voor eFacturatie. UBL staat voor Universal Business Language en is ontwikkeld voor het handelstransactieproces (van order via factuur naar betaling). Deze technologie wordt inmiddels al toegepast in een groeiend aantal landen zoals: Denemarken, Zweden, IJsland, Oostenrijk, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Hongarije. UBL 2.0 is een open standaard en is Royalty-free.

Het formaat UBL 2.0 of onderdelen daarvan zal later migreren naar een moderne wereldwijde standaard voor eFacturatie. Dit is ook voor de acceptatie van de standaard door het bedrijfsleven dat natuurlijk ook vaak internationaal opereert. De toekomst moet uitwijzen of er überhaupt één vaste standaard komt, vooralsnog hanteert de overheid de UBL 2.0 standaard.

De UBL 2.0 standaard ontwikkelt zich ook op wereldniveau positief en hiermee komt er helderheid voor ondernemers over het te gebruiken formaat. Dit is niet de enige standaard maar wel de standaard waar de overheid haar voorkeur voor heeft uitgesproken.

Indien u meer wilt weten over hoe u UBL 2.0 kunt gebruiken voor het verzenden en/of ontvangen van facturen óf het converteren van uw eigen formaat naar UBL 2.0 of andersom, neemt u dan contact met ons op.