ED Regelt

ED helpt u graag en kan alle activiteiten rondom eFacturatie voor u uit handen nemen! Zo kan ED bijvoorbeeld regelen dat u een aansluiting krijgt bij de voor u meest voordelig Billing Service Provider door een kosten-/batenanalyse en/of ROI analyse. Ook kan ED adviseren hoe u klanten of leveranciers kunt overtuigen mee te doen met eFacturatie en zorgt ED dat u altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Neem contact op met ED om ook úw klanten over te halen te gaan eFactureren. Of kijk in zijn Netwerk om te zien welk leveranciers al kunnen eFactureren. Wilt u naast het rechtstreeks versturen van verkoopfacturen ook gebruiken maken van de diensten van een HUB of Billing Service Provider? Lees hieronder eerst hoe een Billing Service Provider te werk gaat.

 

Hoe werkt een Billing Service Provider?
Billing Service Providers, ook wel HUB's genoemd, werken volgens het principe dat de facturen eerst naar de Service Provider wordt gestuurd om ze vervolgens door te sturen naar de afnemer. Ze fungeren daarbij als ‘vertaalbureau' om te zorgen dat de factuur afgeleverd wordt in het formaat dat de afnemer kan inlezen. Wanneer verzender en ontvanger niet bij dezelfde Provider zitten, is het vaak door middel van ‘roaming' wel mogelijk om de factuur netjes af te leveren.

Buitenland
Wanneer facturen over de grens gaan hebben Service Providers een extra toegevoegde waarde omdat ze door middel van certificering er voor kunnen zorgen dat de digitale factuur voldoet aan de regelgeving van de verschillende landen.

Regelgeving
In Nederland is het sinds begin 2009 niet meer noodzakelijk om facturen te ‘certificeren', een factuur per e-mail versturen of ontvangen is in veel gevallen goedkoper. ED is daarom wat wij noemen een volledig hybride model. ED Hij kan zowel facturen per e-mail versturen/ontvangen, maar kan ook de facturen versturen/ontvangen via Billing Service Providers.

Wilt u ook dat ED voor u bemiddeld tussen u en eventuele Billing Service Providers. Neemt u dan contact met ED op voor een stappenplan, om te komen tot de oplossing die het beste bij u organisatie past.